چند نکته جالب و کوتاه روانشناسی در نگاه من
تا به امروز چیز های زیادی را از روانشناسی یاد گرفته ام مشتاقانه و بدون درنگ دلم میخواهد آنها را در قالب نکات کوتاه و جالب روانشناسی با شما در میان بگذارم قبل از هر چیزی این را بگویم که روانشناسی دنیای پیچیده ای است مسائل روانی صحنه همه چیز هستند.
استادی داشتم که در اولین جلسات مشاوره خانواده سرش را خم کرد، به صندلی های ما نزدیک شد و گفت: همه دنیا صحنه انسان است و شما میخواهید انسان را تسخیر کنیدشما کار پیچیده ای دارید… بنابراین نکاتی که امروز میخواهم برایتان بگویم تنها بخشی از علم پیشرونده ای است که انسان برای شناخت خود دارد.
امروز میخواهم نکاتی برایتان بگویم که اگر بی انصافی نکنم شاید خیلی از زندگی من را تغییر داد یا حداقل نگاهم به زندگی و رفتار را دگرگون کرد. در اینجا به شش نمونه از آنها می پردازم
ناخودآگاه واژه ی عجیبی است شاید در نگاه اول و در نگاه عرفی همه ما بشناسیمش، هزاران باز شنیده باشیمش اما باورتان نمیشود که بگویم حداقل نیمی از تئوری های بزرگی که امروزه رفتار بشری را تبیین و تشریح میکنند تحقیقاتشان را روی این بعد از انسان گذاشته اند.به گفته فروید ۸۰ درصد شخصیت ما از ناهشیار تشکیل شده است آن بیست در صدی که ما میبینیم و هشیار مینامیمش عملا تحت تاثیر شگرف دنیای ناخودآگاهمان است.مثل کوه یخی که تنها یک لایه نازکی از آن بیرون آب است و نه دهم آن زیر آب. ناخودآگاه و ناهشیار بخشی از شخصیت ماست که ما آن را به یاد نمی آوریم در ما درونی شده اند و علت رفتار های امروز ما را تشکیل میدهند.
[irp posts=”3075″ name=”تاثیر ذهن ناخودآگاه در زندگی”]
اگر بخواهم ساده تر برایتان بگویم دختری را تصور کنید که شکست عظیمی در رابطه اش خورده است. او تنها مانده و پسری که با او رابطه داشته است وارد یک رابطه ی دیگر شده. فک میکنید این رابطه و تجربه در ارتباطات بعدی دختر چه تاثیری میتواند داشته باشد؟
حال او بدون درنگ پسر دیگری را نمونه ای برای انتقامش میبینند. وارد رابطه هایی میشود که مثلث میسازند. یک طرف پسر، یک طرف کسی که پسر دوستش دارد و یک طرف خود او که میخواهد این رابطه را بهم بزند.
برایتان عجیب است اما باید بگویم که این مکانسیم انتقام گیری اساسا دست خود دختر نیست او اینگونه رفتار میکند و شاید خود او هم به این رفتارش آگاهی نداشته باشد و گله این را بکند که چرا در رابطه هایش موفق نمیشود. موضوع اینجاست که این رفتار اساسا ناهشیارانه شکل گرفته است. ناهشیار ما سیستم هایی را برای کاهش تنش در زندگی روزمره برای ما تدارک میبینند که خودمان از آنها خبر نداریم.
درک ناهشیار درک ساده ای نیست. نیاز به مشاوره دارد، نیاز به آموزش دارد. اما زمانی که بر آنها آگاهی پیدا کنیم دلیل اصلی خیلی از رفتارهایمان را میفهمیم
درباره این سایت